وداع با آقای شهید ایران

۳ مهر ۱۳۹۲ - ۰۷:۱۰
کد مطلب: ۱۵۴۶۴۹

قدس انلاین_مصطفی لعل شاطری: خداوند در سوره اسراء، آیه 44 می فرماید: آسمان های هفتگانه و زمین و کسانی که در آن ها هستند، همگی تسبیح خداوند می گویند، و هیچ موجودی نیست مگر این که تسبیح و حمد می گوید، ولی شما تسبیح آن را درک نمی کنید.

وقتی دیوار هم تسبیح خدا می کند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

علاوه بر قرآن در سخنان ائمه اطهار (ع) فراوان به این امر برمی خوریم، به نحوی که حضرت امام صادق (ع) می فرمایند: هر چیزی تسبیح و حمد خداوند را می گوید، حتی هنگامی که دیواری می شکافد و صدایی از آن به گوش می رسد، آن نیز تسبیح خداوند است و همچنین در روایات مفصلی درباره ی اصوات و اذکار حیوانات از امام حسین (ع) نقل شده است که ایشان فرموده اند: اذا صاحَ الشاهین، یقولُ: سبُحانَ الله حَقاً حَقاً؛ وقتی شاهین صدا می کند، می گوید: سبحان الله، و هنگامی که هُدهُد صدا می زند می گوید: ما اَشقی مَن عَصَی الله؛ چه مجرم و جنایتکار است کسی که به نسبت خداوند عاصی و گنهکار شود، و هنگامی که بلبل نغمه سر می دهد می گوید: لا اله الا الله. (موسوعة کلمات الامام الحسین (ع): 28)

همچنین آمده است، چکاوک که پرنده ای است کوچک و خوش آواز و شبیه گنجشک ولی کمی بزرگتر از او، برای خداوند بسیار تسبیح و ذکر می گوید به نحوی که ذکر و تسبیح آن برای خداوند متعال، لَعن و نفرین کردن بر دشمنان آل محمد (ص) است که می گوید: خداوند دشمنان آل محمد (ص) را لعنت نماید (سفینة البحار، ج2: 299)، و از امام حسین (ع) نقل شده است که ایشان فرموده اند: وَ اِذا صَهَلَ الفَرَسُ یَقولُ: سُبحانَ رَبَّنا سُبحانَه؛ وقتی اسبی شیهه می کشد می گوید: پاک و منزه است پروردگار ما. (موسوعة کلمات الامام الحسین (ع): 32)

در روایتی دیگر نیز آمده است که امام باقر (ع) روزی صدای گنجشکانی را شنیدند و فرمودند: می دانید این ها چه می گویند؟ ابوحمزه ثمالی که همراه امام بود می گوید: عرض کردم: نه!
سپس امام فرمودند: یُسَبحِنَ رَبهُنَ عَزَّوَجَل وَ یسئلنَ قُوتَ یَومِهِنّ؛ این ها تسبیح خداوند بزرگ را می گویند و روزی خود را از او می خواهند (تفسیر المیزان، ج13: 122)، و همچنین اسحاق بن عمار از امام صادق (ع) نقل کرده است که ایشان فرموده اند: هیچ پرنده ای در صحرا و دریا صید نمی شود، و هیچ حیوان وحشی به دام صیاد نمی افتد، مگر به خاطر ترک نمودن تسبیح خداوند. (نورالثقلین، ج3: 168؛ آمال الواعظین، ج1: 81، 83).

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • کريم IR ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    18 0
    سبحان الله
  • سارا IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    16 0
    خدايا ما را آني به حال خودمان وامگذار به اميد عاقبت به خيري همه
  • احسان IR ۱۲:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    8 0
    جمله ذرات عالم در نهان/باتوميگويند روزان وشبان/ ما سميعيم وبصيريم و هشيم/با شما نامحرمان ما خامشيم/مثنوي معنوي
  • alavi IR ۱۲:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    7 0
    جالب بود. سپاس.
  • زهرا ممتازي IR ۱۲:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    7 0
    احسنت.
  • خدابخش IR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    9 0
    خدايا تو بزرگي و مهربان. پس ما را به کرامت خود ببخش.
  • کورش IR ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    8 0
    با خدا باش پادشاهي کن بي خدا باش هر چه خواهي کن
  • علي IR ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    7 0
    خداجونم دوستت دارم
  • داريوش IR ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    7 0
    الحمدالله. مطالب جالبي زده ايد خداقوت
  • ممتازي IR ۲۱:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    7 0
    سبحان الله.
  • بهاره IR ۰۰:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    7 0
    نکته بسيار مهمي است که همه پرندگان و حيوانات ريزو درشت تسبيح خدا ميگويند پس قدري به خود بياييم و از تکبر و خودخواهي دست بر داريم و شکر و سپاس خداي بي همتا را بگوييم و مطمعا باشيد خداوند اين شکر کردن را به خودمان پس ميدهد در جا و مکان خوب که حتي فکرشم نمي کرديم . پس شکر و سپاس خداوند بزرگ و مهربان
  • طیب ۲۳:۱۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
    0 0
    همانطور که حیوانا صید صیاد میشوند با ترک تسبیح انسانها هم با ترک ذکر خدا صید ابلیس میشوند.
    • سید موسی۹ ۲۳:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۱
      0 0
      میخواستم بگم احسنت جمله شما عالی بود وکاملا مطابق با حقیقت.